Barbatul in varsta de circa 40 de ani care s-a urcat duminica dimineata pe o macara de langa un bloc in constructie aflat in zona Calea 13 Septembrie, la intersectie cu strada Sebastian, refuza sa renunte la protestul sau desi discuta cu echipajul Politiei de negociatori, a precizat, pentru Agerpres, Adrian Marin, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

Acesta a spus ca protestul ar viza unele nemultumiri personale pe care barbatul le-ar avea in localitatea Pascani, de unde provine.

,,Am inteles ca a fost crescut la o casa de copii si este suparat pentru niste lucruri care i s-au intamplat in tinerete. Echipajul nostru va continua sa incerce sa il convinga sa se dea jos, dar se pare ca va fi destul de dificil. El s-a urcat cu ceva provizii de mancare si apa", a adaugat Marin.

Reprezentantii Politiei Capitalei au anuntat ca nemultumirile sale ar fi axate pe diverse probleme pe care le are cu niste procese in instanta.

"I-ar datora un cunoscut o suma de bani si are mai multe procese acolo in Pascani", a mentionat, pentru Agerpres, Bogdan Ghebaur, purtator de cuvant al Politiei Capitalei.

Un barbat in varsta de circa 40 de ani s-a urcat duminica dimineata pe o macara de langa un bloc in constructie din zona Calea 13 Septembrie, la intersectie cu strada Sebastian.

El a colaborat in mica parte cu echipele ISU, oferindu-le un numar de telefon.

"Se afla pe o macara, la o inaltime de 40 de metri, macaraua este amplasata langa un bloc in constructie. Am trimis la fata locului o autoscara pentru salvare la inaltimi - punctul mobil si descarcerarea. Pe la 8,30, a fost ridicata autoscara aproape de el, dar a zis sa incetam, ca nu vrea mai aproape de atat. Am stabilit un contact cu el, ne-a dat un numar de telefon si comunica in prezent cu echipele de negociatori prin telefon", a explicat Adrian Marin, in prima parte a zilei.

Actiunea echipajelor de interventie este axata astfel pe puterea de convingere a negociatorilor si pe interventia autoscarii. Perna pneumatica folosita in astfel de situatii nu poate fi deschisa pentru ca sunt materiale de constructii langa macara si depaseste capacitatea ei de interventie.

Potrivit Politiei Capitalei, Sectia 17 ar monitoriza desfasurarea acestei actiuni de negociere cu protestatarul