Politistii au identificat si retinut un barbat in varsta de 30 de ani, urmarit international in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare portugheze, pentru savarsirea a 19 jafuri si 18 furturi in forma agravata, prejudiciul total in cauzele penale respective fiind de peste 1.500.000 Euro, informeaza Politia Romana.

"Vineri, avand in vedere Mandatul European de Arestare emis de autoritatile judiciare portugheze pe numele unui barbat de 30 ani, din comuna Volovat, la nivelul Serviciului de Investigatii Criminale - IPJ Suceava s-a constituit o echipa complexa si s-au dispus masuri specifice in vederea localizarii persoanei urmarite, capturarii si prezentarii acesteia in fata instantei de judecata", afirma politistii.

In urma activitatilor informative si a masurilor de monitorizare, persoana urmarita a fost localizata, identificata si arestata pe un drum comunal neclasificat, de pe raza localitatii de domiciliu la ora 06.05.

Cel in cauza a fost condus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava, iar ulterior a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Suceava in baza ordonantei de retinere, se mai scrie in comunicatul Politiei Romane.