Unitatea de Administrare a Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului (UAGDTH) precizeaza ca, impreuna cu Universitatea Bucuresti, aprobasera, anterior incidentului de duminica trecuta si perchezitiilor DNA de vineri, inceperea procedurilor pentru suspendarea avizului pentru constructia microhidrocentralei.

UAGDTH a pus la dispozitia organelor de ancheta toate documentele solicitate, referitoare la investitia de pe raul Alb, din intravilanul localitatii Coroiesti, comuna Salasu de Sus, judetul Hunedoara, se arata intr-un comunciat de presa al institutiei.

"Precizam ca anterior incidentelor din data de 24.05.2015, Consiliul de Administratie, intrunit in data de 13.05.2015 si Senatul Universitatii din Bucuresti, intrunit in data de 20.05.2015, au aprobat demararea, in conditiile legii, a procedurilor ce vizeaza suspendarea avizului emis de UAGDTH privind realizarea microhidrocentralei, pana la lamurirea tuturor aspectelor privind evenimentele legate de aceasta investitie", scrie sursa citata.

Procurorii DNA au facut vineri mai multe perchezitii in legatura cu constructia unei hidrocentrale in Geoparcul Dinozaurilor.

Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a deschis un dosar in care se efectueaza cercetari in legatura cu incidentul produs pe Raul Alb-Geoparcul Dinozaurilor, fiind inceputa urmarirea penala cu privire la savarsirea infractiunilor de lovire si tentativa de omor.