Politia Romana a actionat in zona Garii de Nord, din Bucuresti si in zonele adiacente aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Bacau si Iasi, pentru verificarea legalitati activitatii de taximetrie.

Politistii au verificat taxiurile din zona aeroporturilorFoto: Politia Romana

Intr-o singura zi, politistii au aplicat 70 de sanctiuni contraventionale si au retras 13 certificate de inmatriculare, informeaza Inspectoratul general.

Joi, sub coordonarea Directiei de Politie Transporturi si a Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au actionat, in zona aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Bacau si Iasi si in zona Garii de Nord, din Bucuresti, pentru verificarea autoturismelor care efectueaza transport in regim de taxi.

Joi, 34 de politisti de la transporturi si de la rutiera au verificat aproape 300 de autoturisme, iar in urma neregulilor constatate au aplicat 70 de sanctiuni contraventionale.

Dintre sanctiunile aplicate, 57 au fost pentru abateri prevazute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 8 pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

De asemenea, pe parcursul activitatilor desfasurate, politistii au retinut un permis de conducere si au retras 13 certificate de inmatriculare.

Actiunile desfasurate de Politia Romana pentru siguranta transportului public de persoane continua si in perioada urmatoare, mai arata Inspectoratul general.