Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a deschis un dosar in care se efectueaza cercetari in legatura cu incidentul produs pe Raul Alb-Geoparcul Dinozaurilor, fiind inceputa urmarirea penala cu privire la savarsirea infractiunilor de lovire si tentativa de omor, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, din primele cercetari a rezultat faptul ca, la data de 24 mai 2015, in jurul orei 13,00, in urma unui incident produs intre mai multe persoane in zona satului Coroiesti, comuna Salasu de Sus, judetul Hunedoara, in apropierea locului unde au inceput lucrari de constructie a unei microcentrale, a rezultat vatamarea a trei persoane, dintre care una a fost supusa unei interventii chirurgicale de urgenta.

Pe 24 mai, presedintele Asociatiei pentru Protectia Mediului Agent Green, Gabriel Paun, s-a deplasat cu un grup de militanti pentru protectia mediului in localitatea Coroiesti, pentru a se documenta cu privire la construirea unei microhidrocentrale.

In sat, militantii de mediu s-au intalnit cu patronul firmei care construieste microhidrocentrala, acesta din urma fiind insotit de mai multe persoane.

Intre cele doua grupuri a avut loc un conflict, in urma caruia trei persoane au suferit vatamari corporale, respectiv Gabriel Paun, o jurnalista din Germania si patronul firmei, acesta din urma fiind intr-o stare mai grava.

Proiectul de la Coroiesti consta in construirea unei microhidrocentrale pe Raul Alb, iar beneficiarul este SC Abi Automotion SRL Deva.