Sarah Ockwell-Smith, Gill Rapley şi Tracey Murkett, trei dintre cei mai cunoscuţi specialişti la nivel mondial în domeniul somnului bebeluşului şi al copilului mic, respectiv în diversificare naturală (baby-led weaning), vor susţine conferinţe pe 6 iunie, la RIN Grand Hotel din Bucureşti. Evenimentul este organizat de platforma TOTUL DESPRE MAME, fiind alcătuit din două module: “Soluţii blânde pentru somnul copiilor” şi “Diversificarea naturală ghidată de copil” si va avea loc pe 6 iunie, la RIN Grand Hotel în București. Înscrierile se pot face aici.

Conferintele TOTUL DESPRE PARENTINGFoto: Totul despre mame

Ai avut adesea momente de epuizare şi te-ai simţit neputincios şi furios atunci când programul de somn al copilului părea a fi piatra de moară din relaţia voastră? Iar la ora mesei bebeluşului diversificat tabloul general este format din piureuri peste piureuri, plânsete, stres şi griji că cel mic nu mănâncă nimic? Nimic neobişnuit, dar asta nu înseamnă că nu există soluţii pentru limpezirea acestor situaţii.

Somnul şi diversificarea sunt două subiecte extrem de importante pentru orice părinte şi despre care părinţii ar trebui să se informeze pentru a creşte copii fericiţi şi sănătoşi. Dar când în ecuaţie intră imprevizibilul, stresul şi sfaturile şi părerile neavenite, părinţii se simt descurajaţi şi au impresia că au intrat într-o bulă a eşecului, unde copiii dorm haotic şi refuză mâncarea. Sarah Ockwell-Smith, Gill Rapley şi Tracey Murkett vor veni în faţa părinţilor români tocmai cu acele informaţii de cea mai bună calitate care le lipsesc multora dintre ei, prezentând pe larg la eveniment tot ceea ce trebuie să ştie un părinte despre somnului copilului său, dar şi despre introducerea alimentelor solide în meniul acestuia.

În prima parte a conferinţei Sarah Ockwell-Smith, psiholog britanic specializat pe problemele de somn ale copiilor şi autoarea cărţii "Soluţii blânde pentru somnul liniştit al copiilor", îi va demonstra publicului român cu argumente ştiinţifice de ce tehnicile care ne învaţă să lăsăm copiii să plângă până adorm singuri nu funcţionează. Părinţii care vin la conferinţă vor afla:

  • soluţii concrete pentru trezirile frecvente ale copiilor şi momentele de agitaţie dinaintea somnului;
  • că terorile nocturne şi coşmarurile pot fi diminuate şi altfel gestionate;
  • că somnul copilului poate să nu mai fie cea mai neagră perioadă a zilei;
  • că pot crea o legătură mai strânsă cu cel mic adoptând metode blajine de adormire;
  • că pot instaura nişte obiceiuri sănătoase de somn utile copiilor care dorm şi în colectivitate.

Gill Rapley şi Tracey Murkett, pionierii baby led weaning, vor vorbi în partea a doua a conferinţei despre diversificarea naturală, cunoscută şi ca "autodiversificare" (baby-led weaning). Metodă logică, uşoară şi plăcută, adoptată în multe colţuri ale lumii şi întrebuinţată pentru a obişnui bebeluşii cu alimentele solide, diversificarea naturală are la bază rutina meselor în familie în cadrul cărora se mănâncă aceleaşi alimente.

Cu sfaturi pertinente şi exemple concrete, cele două îi vor asigura pe părinţi că:

  • mesele din perioada introducerii alimentelor solide pot fi un succes pentru toată lumea, dacă ei vor pune în aplicare sfaturile lor;
  • mesele copilului vor fi lipsite de stres;
  • diversificarea naturală va scădea riscul de obezitate a copilului şi va instaura nişte obiceiuri alimentare sănătoase;
  • părinţii îşi vor împărţi echitabil locul în bucătărie;
  • hrana nu va mai fi irosită;
  • sintagma "copil mofturos" va dispărea din vocabularul părinţilor.

Părinţii care vor veni la conferinţă împreună cu bebeluşii sau cu copilaşii lor au la dispoziţie în lobby un loc de joacă şi un spaţiu pentru alăptare, menite să le ofere tuturor participanţilor o experienţă cât mai agreabilă pe parcursul evenimentului. Totodată, părinţii vor putea achiziţiona de la standul de carte special organizat două dintre cele mai noi apariţii Multi Media Est Publishing, volumele "Diversificare naturală. Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi" şi "Copii crescuţi cu blândeţe. Cum să creştem copiii lăsându-ne îndrumaţi de ei", semnate de Gill Rapley şi Tracey Murkett. Cele două volume, care pot fi cumpărate şi de la www.shop.totuldespremame.ro, fac parte din seria "Cărţile părinţilor", în care au apărut şi alte titluri de referinţă pentru literatura de parenting : "Parenting necondiţionat" şi "Pedepsiţi prin recompense" de Alfie Khon sau "Ghidul pentru alăptare" al doctorului Jack Newman.