Senatorul Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca in ziua in care a fost citat de DNA ca martor in dosarul lui Marian Vanghelie a predat, din proprie initiativa, cadourile pe care le-a primit in perioada 2008 - 2009, constand in ceasuri, potrivit Agerpres.

Mircea GeoanaFoto: AGERPRES

'Am fost chemat, in calitate de martor, la DNA, acum zece zile. Cu acea ocazie, din proprie initiativa, am restituit neatinse cadourile pe care l-am primit din partea unui fost coleg de partid cu ocazia aniversarilor de zile onomastice in perioada 2008 - 2009. (...) Gusturile mele in materie de podoabe de acest gen sunt total diferite. (...) Au fost ceasuri pe care le-am primit la aniversarea de 50 de ani. Sunt neatinse. Le-am adus la sediul DNA. Repet, este o chestiune de acum cativa ani de zile, nu le-am folosit, nu le-am purtat, nu are absolut nimic de-a face cu relatia pe care o ai cu colegii din viata privata a fiecaruia. Primesti un cadou, il primesti si spui 'multumesc'. Daca apare vreun semn de intrebare nu (apare - n.r.) cu privire la mine, ci cu privire la sursa care ar fi generat cumpararea acestor obiecte. (...) Dar nu este absolut nimic legat de mine, de cinstea si integritatea mea', a declarat Geoana, miercuri, la Senat.

El a sustinut ca este 'un om cu constiinta curata' si ca isi va apara in continuare reputatia de integritate.

'Deci nu este niciun fel de modificare fata de situatia anterioara. Am fost citat ca martor si am facut o depozitie ca martor. Intr-o dovada de totala transparenta, ceea ce poate fi considerat un element care sa ajute investigatia este facut. (...) Nu am nicio forma de asociere, de alta implicare in procesul de justitie. Sunt un om cu constiinta curata si vreau sa imi apar in continuare reputatia de integritate pe care am construit-o in ani de munca', a afirmat senatorul.

Mircea Geoana a precizat ca, in opinia sa, nu exista o lupta mai justa decat lupta anticoruptie. 'Indiferent de cum se numeste acel politician, de tabara din care face parte, daca el a gresit, el trebuie sa plateasca conform legii. (...) Trebuie sa ne luptam si cu coruptia si cu cauzele coruptiei si raman un aparator inversunat si de neclintit al nevoii de a avea o Romanie curata, bine administrata, o Romanie transparenta, in care sa traim cu decenta', a conchis acesta.

Senatorul Mircea Geoana s-a prezentat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a i se comunica faptul ca i s-a pus sechestru pe ceasuri, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. La iesirea din DNA, Mircea Geoana a sustinut ca a venit pentru 'un detaliu procedural' si ca 'in continuare lucrurile sunt neschimbate'. El a fost citat la DNA in dosarul lui Marian Vanghelie.