Guvernul a aprobat o strategie nationala privind incluziunea sociala si reducerea saraciei

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 27 mai 2015, 14:41 Actualitate | Esenţial

Printr-o Hotarare adoptata miercuri, Guvernul a aprobat Strategia nationala privind incluziunea sociala si reducerea saraciei pentru perioada 2015-2020 si Planul strategic de actiuni pentru perioada 2015-2020. Documentele creeaza cadrul legal si strategic in domeniu si indeplinesc o conditionalitate ex-ante a Romaniei, stabilita de Comisia Europeana pentru accesarea fondurilor structurale aferente perioadei de programare 2014-2020.

Strategia urmareste doua linii generale de actiune  "reducerea saraciei si promovarea incluziunii sociale", avand doua domenii distincte de politici: politici care vizeaza persoanele (ocuparea fortei de munca, prestatii de natura sociala, acces la finantare, educatie, sanatate, locuinte) si politici zonale (zonele rurale si comunitatile urbane marginalizate, inclusiv cele de romi).

Principalele rezultate vizate prin implementarea Strategiei sunt:
 • Cresterea gradului de ocupare a persoanelor sarace si vulnerabile prin programe de activare pe piata muncii;
 • Cresterea sprijinului financiar pentru persoanelor cu venituri reduse (venitul minim de insertie ¬ VMI) si introducerea stimulentelor pro-activare;
 • Promovarea incluziunii sociale a comunitatilor marginalizate printr-o abordare integrata, concentrata asupra copiilor;
 • Imbunatatirea functionalitatii serviciilor sociale;
 • Integrarea beneficiilor de asistenta sociala, a serviciilor sociale, a serviciilor de ocupare si a altor servicii publice prin transformarea asistentului social intr-un "integrator" cu o atributie solida de management de caz;
 • Investitii intr-un sistem de e-asistenta sociala;
 • Cresterea rolului economiei sociale;
 • Consolidarea mecanismelor de coordonare, monitorizare si evaluare.

Persoanele si/sau familiile sarace sunt cele al caror venit anual este sub 60% din venitul mediu, exprimat per echivalent adult. In anul 2008, in acest grup se aflau aproape 5 milioane de romani. Saracia absoluta a crescut in Romania, in perioada 2008-2012, de la 23,4% in 2008, la 27,7% in 2012. De asemenea, in 2013, 40,4% din populatia tarii era expusa riscului de saracie si excluziune sociala. La nivelul anului 2012 (ultimul pentru care exista date), saracia era de trei ori mai mare in zonele rurale decat in cele urbane, iar o treime dintre copiii Romaniei traia in saracie.

Obiectivul Guvernului este ca, prin masurile aplicate, din 2012 pana in 2020, cel putin 400.000 de persoane sa fie scoase din categoria populatiei sarace.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1965 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  titlu incomplet... (Miercuri, 27 mai 2015, 14:52)

  exilatul [utilizator]

  ..reducerea saraciei parlamentarilor si a familiilor lor...
 • 0 (0 voturi)    
  40% din populatie... (Miercuri, 27 mai 2015, 19:36)

  lili [anonim]

  In timp ce astia fac programe peste programe riscul de saracie creste constant, iar politicienii au tot interesul sa-i mentina saraci si needucati pentru ca sunt dependenti da ajutoarele sociale care-i fac votanti siguri!
  Rusine!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version