Guvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 1,46 milioane de lei, fonduri destinate finantarii cheltuielilor cu pregatirea personalului aeronautic si a celor aferente misiunilor de asistenta medicala publica de urgenta desfasurate de Scoala Superioara de Aviatie Civila.

Scoala Superioara de Aviatie Civila a fost desemnata operator aerian al unei aeronave primita prin sponsorizare in cursul anului 2014, in conditiile in care finantarea pregatirii personalului aeronautic este asigurata prin alocarea de fonduri suplimentare din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. Reglementarile legale privind aceste aspecte sunt incluse in OUG 57/2014.

In cursul anului 2014, precum si in bugetul pentru 2015 al Ministerului Transporturilor, au fost alocate fonduri pentru pregatirea personalului si operationalizarea aeronavei. Suma alocata prin Hotararea adoptata astazi, respectiv 1,465 milioane de lei, completeaza finantarea necesara Scolii Superioare de Aviatie Civila.