Sectorul 3 a inceput sa introduca in proiectele de reabilitare termica a blocurilor sistemul electronic integrat de mentinere a nivelului termic in apartamente. Primaria Sectorului 3 a facut o prioritate din reabilitarea termica a blocurilor de locuinte deoarece, in anul 2012, Sectorul 3 se afla pe ultimul loc la anveloparea blocurilor, la nivelul capitalei. In acest an rata de reabilitare va creste, iar pana la finele lui 2015 vor fi reabilitate inca 200 de blocuri.

Cladire in proces de reabilitare termica in Sectorul 3, mai 2015Foto:

Saptamana trecuta, primarul Sectorului 3, Robert Negoita a semnat doua contracte de accesare a fondurilor europene pentru 43 de blocuri. O noutate pentru blocurile reabilitate in 2015 este ca acestea vor beneficia de schimbarea instalatiei de alimentare cu agent termic si de un sistem electronic integrat, care determina nivelul de caldura al imobilului. Acest sistem este extrem de util deoarece scade fluxul de agent termic in momentul in care temperatura in apartamente depaseste un anumit nivel.

Anveloparea blocurilor, cumulata cu noul sistem electronic de monitorizare a temperaturii, va scadea costurile de incalzire cu 30 - 40%. Pentru inceput, de aceste facilitati vor beneficia peste 3630 de apartamente.

Investitiile facute de Primaria Sectorului 3 in reabilitarea blocurilor a fost posibila prin accesare de fonduri europene. Pana in acest moment, administratia Sectorului 3 a depus 19 cereri de finantare, dintre care 14 au fost deja semnate. Astfel, cetatenii Sectorului 3 vor beneficia de peste 80% din bugetul national pentru reabilitare termica din accesare de fonduri europene.

  • Disclaimer: Prezentul material este un articol publicitar si continutul sau nu este redactat de catre HotNews.ro