Adrian Sarbu, care se afla in arest preventiv din 3 februarie, va fi plasat in arest la domiciliu, au decis definitiv, marti, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), anunta Mediafax.

Potrivit deciziei ICCJ, Adrian Sarbu va fi plasat in arest la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Pe durata arestului la domiciliu, Adrian Sarbu are obligatia sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat si sa nu comunice, direct sau indirect, cu ceilalti inculpati, cu martorii din dosar si cu expertul desemnat de Parchet in acest caz.

ICCJ a mentinut, astfel, decizia luata in urma cu o saptamana de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au admis solicitarea facuta de Adrian Sarbu, de revocare a arestarii preventive si de inlocuire cu o masura preventiva mai usoara, dispunand plasarea acestuia in arest la domiciliu.

In motivarea deciziei de plasare in arest la domiciliu, magistratii Curtii de Apel Bucuresti aratau ca "aceasta masura preventiva este suficienta la acest moment procesual pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului penal". De asemenea, magistratii mai spun ca "mentinerea in stare de arest preventiv nu se justifica nici din perspectiva definitivarii urmaririi penale si a situatiei probatoriului administrat in cauza, in conditiile in care se asteapta finalizarea expertizei financiar-contabile, astfel ca nu exista riscul afectarii bunei desfasurari a procesului penal".

In 2 februarie, Adrian Sarbu a fost retinut pentru 24 de ore, in baza unei ordonante emise de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. O zi mai tarziu, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, sub acuzatiile de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare, decizia nefiind definitiva. In 11 februarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia Curtii de Apel Bucuresti, de arestare preventiva.