Escrocii au gasit o noua metoda de a pacali oamenii creduli: cer bani pentru 'deblocarea' cardului de sanatate, scrie pressalert.ro.

"Persoane necunoscute se prezinta la usa victimei si solicita diverse sume de bani pentru deblocarea cardului de sanatate. Si pe acestia ii sfatuim sa nu se lase inselati si sa nu le dea nici cardul si nici sumele de bani la acei necunoscuti. Ba mai mult, ii rugam sa apeleze la 112 sau la dispeceratul Politiei Lugoj, 351 212", a declarat, pentru Cetateanul, Iosif Ciulonescu de la Politia Lugoj, unde a fost anuntat un astfel de caz.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis avertizeaza ca aceste carduri de sanatate "se pot valida doar la sediul furnizorilor de servicii medicale care sunt in contract cu CJAS Timis (medici de familie, spitale, farmacii, laboratoare) si nu la domiciliul persoanelor asigurate".

"Atragem atentia ca angajatii CJAS Timis nu se deplaseaza acasa la persoanele care detin card si acesta a fost blocat. In situatia in care cardul este blocat sau invalid, asiguratul poate suna la nr. afisat pe card sau se poate adresa direct CJAS Timis pentru deblocare", spune Mariana Marcu, purtatorul de cuvant al CJAS Timis, potrivit sursei citate.