Primarul din Timisoara, Nicolae Robu (PNL), ii critica, intr-o postare pe Facebook, pe parlamentarii liberali care au propus inchiderea hipermagazinelor duminica si de sarbatorile legale, relateaza Mediafax. Robu arata ca numai competitia libera si legea cererii si a ofertei "pot aseza lucrurile corect".

Nicolae RobuFoto: Agerpres

"Lasati supermarketurile in pace! Aflu cu stupoare ca niste parlamentari - si, culmea: cica liberali! - vor sa inchida supermarketurile sambata dupa-amiaza si duminica toata ziua si, in plus, sa le interzica existenta pe raza oraselor si chiar si in afara acestora, la distante de pana la cinci kilometri. Motivatia acestui demers se spune ca ar fi grija fata de producatorii agro-alimentari autohtoni, ba mai mult si grija fata de cumparatori, care, in inconstienta lor, daca au supermarketuri la indemana, isi irosesc si-asa prea putinul timp liber prin ele, in loc sa faca altceva!", a scris, duminica, pe Facebook, primarul din Timisoara, Nicolae Robu, care este si vicepresedinte la nivel national al PNL.

Edilul se intreaba cum isi "permit" acesti parlamentari sa stabileasca locul de unde romanii sa isi faca aprovizionarea si crede ca legea cererii si a ofertei poate "aseza lucrurile corect".

"Oameni buni, opriti-va! Cum va permiteti voi sa stabiliti in locul meu de unde si cand sa-mi fac cumparaturile?! Ma impiedica cineva acum sa refuz oferta supermarketurilor si sa cumpar de la buticul din cartier sau din piata - chipurile de la producatorii agro-alimentari autohtoni!? Ba chiar fac asta, de cate ori consider ca este mai convenabil pentru mine asa - multicriterial privind lucrurile -, dupa cum adesea nu fac, pentru ca, din nou multicriterial privind lucrurile, imi convine mai mult sa recurg la supermarket. Chiar nu e limpede, dupa atatea experiente istorice triste de dirijism, ca numai competitia libera, legea cererii si ofertei pot aseza lucrurile corect?", scrie Robu.

Nicolae Robu adauga ca prin construirea de piete agro-alimentare moderne pot fi protejati producatorii agricoli.

"Producatorii agro-alimentari autohtoni trebuie protejati nu prin inlaturarea concurentilor lor, ci prin construirea de piete agro-alimentare moderne, civilizate, atractive si pentru ei si pentru cumparatori, plasate la indemana acestora si cu suficiente locuri, respectiv prin spulberarea celebrelor mafii jegmanitoare. Asta am facut eu la Timisoara - vezi Piata Iosefin si, in curand, Piata Badea Cartan - si voi continua sa fac in toate cartierele!", sustine Robu.

Deputatii PNL Nini Sapunaru si Tinel Gheorghe au initiat o propunere legislativa prin care hipermagazinele sa fie inchise duminica si de sarbatorile legale, apreciind ca, astfel, se revitalizeaza comertul traditional, iar consumatorul va petrece duminica in familie si facand miscare in aer liber.