Traficul se desfasoara in prezent normal in zona Podului Izvor, unde asfaltul s-a surpat, pe Splaiul Independentei, din cauza prabusirii canalului colector, si in zona Academiei Militare, unde carosabilul s-a umflat si a crapat, saptamana aceasta, informeaza Mediafax.

Restrictiile de trafic din cele doua zone au fost ridicate si circulatia se desfasoara in prezent normal, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere, Andrei Codau.

Traficul rutier a fost inchis, miercuri, in zona Podului Izvor din Capitala, unde s-a facut o gaura in carosabil, din cauza prabusirii canalului colector. Portiunea din carosabil surpata marti pe Splaiul Independentei, in dreptul Podului Izvor, pe sensul spre Eroilor, s-a extins de la o banda la trei benzi.

Reprezentantii Apa Nova au aratat ca decizia de intrerupere a circulatiei in dreptul Podului Izvor, unde s-a prabusit canalul colector de sub carosabil, a fost luata pentru a putea fi facute lucrarile de remediere a avariei.

Circulatia a fost inschisa, miercuri dimineata, pe Splaiul Independentei, in zona Podului Izvor, pe sensul de mers dinspre Natiunile Unite spre Eroilor.

Circulatia in zona Podului Izvor a fost deviata pe Splaiul Independentei - Gutenberg - strada Silfidelor - Bulevardul Regina Elisabeta si Splaiul Independentei - strada Elie Radu - Bulevardul Regina Elisabeta.

Metrorex arata, joi, intr-un comunicat de presa, ca umflarea carosabilului, in zona intersectiei strazilor Doctor Dumitru Bagdasar si Gheorghe Marinescu, de la Academia Militara, s-a produs din cauza unor elemente necunoscute privind terenul, cum ar fi umpluturi necompactate sau eventuale puturi vechi, situatie care a dus la scaderea presiunii de excavare a echipamentului pentru sapat tuneluri "Sfanta Filofteia", care asigura executia tunelului de metrou.

"Acest fapt a determinat iesirea la suprafata a unei cantitati de material (emulsie bentonitica) si umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ sase metri. A fost afectata doar o banda de circulatie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 metri", potrivit sursei citate.

Reprezentantii Metrorex au precizat ca tunelul, echipamentul de sapat si terenul sunt stabile in acest moment, iar lucrarile de sapaturi se desfasoara in conditii normale. De asemenea, o echipa mixta, formata din specialisti ai constructorului Astaldi si Metrorex, analizeaza situatia creata.

Traficul a fost blocat pe strada Doctor Dumitru Bagdasar, fiind deviat pe rutele ocolitoare Splaiul Independentei - Pod Cotroceni - Soseaua Cotroceni, Splaiul Independentei - Pod Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea si Stirbei Voda - Pod Eroilor - Bulevardul Eroilor - Bulevardul Eroilor Sanitari - Strada Gheorghe Marinescu - Soseaua Cotroceni.