Femeia care de circa 35 de ore ameninta ca se arunca de pe o cladire de pe strada George Enescu nr. 7 din sectorul 1 a cazut in gol si a murit, potrivit Agerpres.

Politia Capitalei a confirmat decesul, dar nu a putut preciza daca femeia a alunecat sau s-a aruncat.

UPDATE 1 Potrivit ziarului Adevarul care citeaza reprezentanti ai Ambulantei Bucuresti, pompierii ISU Bucuresti nu au in dotare perne si plase care sa atenueze caderea celor care se arunca in gol. In cele din urma, autoritatile ar fi facut rost din Arges de o saltea uriasa, insa aceasta nu putut fi umflata inainte ca femeia sa cada.

O asltfel de plasa de siguranta nu este utila doar in cazurile unor sinucigasi, ci chiar si in incendii si situatii in care oamenii nu se pot salva decat sarind de la fereastra. Reamintim ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne este coordonat de Raed Arafat.

UPDATE 2 Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat intr-o interventie telefonica la B1 ca in acest caz se va face o ancheta. Arafat a mai spus ca perna a fost adusa cu o ora si jumatate inainte ca femeia sa cada, insa nu a fost umflata pentru a nu-i atrage atentia. "Au adus perna acolo cu o ora jumatate inainte sa se sinucida. Umflarea pernei putea sa ii atraga atentia. Cand a vazut acea situatie: lumea se agita si ea s-a agitat, si mai tarziu s-a aruncat. Perna are un efect limitat. Este calculata pentru o persoana cu aproximatv 100 de kg, de la o distanta de 20-25 de metri. Daca persoana vrea sa se omoare, daca vede alta persoana, oricum se muta si se arunca", a spus Arafat. Acesta mai considera ca ar face o greseala sa reproseze ceva celor care s-au ocupat de caz. "Daca as reprosa cuiva, cred ca as face o greseala. Unu: nu am fost acolo, doi: sunt anumite aspecte in care negociatorul este mult mai bine pregatit. Sa intelegem ca nu putem critica pe baza unor comentarii, doar auzind si vazand unele imagini", a spus Arafat. In ceea ce priveste dotarile, a recunoscut ca ar fi nevoie de mai multe investitii pentru astfel de interventii.

UPDATE 3 Desi in Bucuresti nu mai exista o platforma speciala pentru prinderea victimei in astfel de situatii, a fost adusa una din Arges, cu o ora si jumatate inainte ca femeia sa se arunce, a precizat Arafat, potrivit Mediafax. De fiecare data cand pompierii incercau sa faca vreo manevra pentru a pregati platforma, femeia devenea agitata si se vedeau nevoiti sa renunte, a mai spus Arafat. El a mai precizat ca aceste perne speciale trebuie umflate chiar la locul unde urmeaza a fi folosite.

Arafat a mai mentionat ca la Bucuresti a existat o astfel de platforma din 1980, care a fost casata dupa 1990. Pe de alta parte, platforma de salvare a fost adusa la timp, din Arges, dar nu a putut fi folosita.

In restul tarii, cele mai vechi platforme sunt din 1977, si numai doua au fost achizitionate dupa 1990, acestea aflandu-se la Iasi si Craiova.

'Negociatorii au incercat sa o salveze, a fost adusa si familia, un preot, dar situatia dansei era delicata', a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

O echipa de negociatori ai Politiei Capitalei incercase sa o convinga pe femeie sa coboare de pe cladire.

'Nu este vorba despre vreun protest al femeii. Am inteles ca se afla intr-o stare depresiva, care ar fi provocata de faptul ca acum doi ani i-a murit copilul. De atunci nu si-a mai revenit. Echipa de negociatori a fost trimisa la fata locului inca de ieri si incearca sa o convinga sa coboare, dar ea nu colaboreaza nici cu noi, nici cu familia. Femeia a amenintat ca se arunca de pe cladire', declarase anterior Bogdan Ghebaur.

Femeia nu a vrut sa discute cu sotul ei, cu prieteni sau alti cunoscuti.

La fata locului fusesera trimise o ambulanta si un echipaj de pompieri