Marcile romanesti inregistrate in tara vor fi protejate international. Romania a semnat Tratatul privind denumirile de origine si indicatiile geografice

de Ionut Baias     HotNews.ro
Vineri, 22 mai 2015, 0:42 Actualitate | Esenţial

Romania a semnat "Actul de la Geneva al Acordului de la Lisabona privind denumirile de origine si indicatiile geografice", un un nou tratat in domeniul proprietatii intelectuale care garanteaza protectie produselor care se comercializeaza la nivel international si care sunt renumite pentru calitati pe care le au, specifice zonei geografice din care provin.

Noul instrument raspunde necesitatii modernizarii si ameliorarii calitatii serviciilor oferite beneficiarilor sistemului de protectie a indicatiilor geografice si va contribui la promovarea comerciala in plan global a produselor protejate prin indicatii geografice.

De la momentul intrarii in vigoare a noului tratat, produsele romanesti a caror calitate, reputatie sau alte caracteristici sunt in mod esential datorate originii geografice (precum vinuri, ape minerale, branzeturi, mezeluri, gemuri), odata protejate in Romania, vor putea obtine protectie si la nivel international, fapt ce deschide noi oportunitati de comercializare si promovare pentru producatorii romani.

Documentul a fost negociat si adoptat in cadrul Conferintei diplomatice pentru adoptarea Noului Act al Acordului de la Lisabona privind protectia denumirilor de origine si inregistrarea internationala a acestora, eveniment organizat si gazduit de Organizatia Mondiala pentru Proprietate Intelectuala, in perioada 11-21 mai 2015. La conferinta au participat 114 delegatii. Dintre acestea, 54 au semnat Actul Final, iar 11 state au semnat inclusiv noul tratat chiar in ziua deschiderii procedurii. Noul tratat va intra in vigoare la trei luni dupa depunerea la OMPI de catre cinci Parti Contractante a instrumentelor de ratificare sau accedere la tratat.
​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
408 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri