Vicepresedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a avut, joi, la sediul institutiei, o intalnire cu insarcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson, si cu seful adjunct de misiune din Ambasada Marii Britanii, Adam Sambrook.

In cadrul intalnirii, au fost abordate mai multe aspecte de interes referitoare la rezultatele Agentiei Nationale de Integritate in ceea ce priveste gestionarea sistemului declaratiilor de avere si de interese, dar si sanctionarea incidentelor de integritate, potrivit comunicatului ANI, citat de Mediafax.

De asemenea, discutiile au vizat si cele mai recente propuneri de modificare a cadrului legislativ care normeaza activitatea de evaluare desfasurata de inspectorii de integritate, precum si activitatea institutiei in ceea ce priveste parcursul cazurilor constatate de ANI si inaintate institutiilor competente.

Un accent special a fost pus pe sistemul de prevenire a conflictelor de interese in procedurile de achizitii publice si asupra calendarului de adoptare a proiectului legislativ aferent.

La finalul intrevederii, oficialii celor doua ambasade si-au manifestat sprijinul fata de eforturile ANI in ceea ce priveste indeplinirea obiectivelor in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare si al luptei impotriva coruptiei, se mai spune in comunicat.