Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru judetele Hunedoara, Arad, Timis, Sibiu, Alba si Suceava, unde pe mai multe rauri se pot produce inundatii locale, in urma precipitatiilor, informeaza Mediafax.

Inundatii locale se pot produce miercuri, pana la ora 21.00, pe afluentii mici ai raului Mures, aferenti sectorului Branisca - Savarsin (judetele Hunedoara si Arad) si in bazinul hidrografic al raului Bega Poienilor, afluent al raului Bega (judetul Timis), potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice ale raurilor Dobra, Abudea si Valea Mare, afluenti ai Muresului.

Sub avertizare cod galben sunt, pana la ora 19.00, si unele rauri mici din bazinul hidrografic Secas, in amonte de statia Cunta (judetele Sibiu si Alba).

O avertizare cod galben a fost emisa si pentru judetul Suceava, unde se pot produce inundatii pe rauri mici din bazinul hidrografic Dorna. Avertizarea a intrat in vigoare miercuri, la ora 16.00 si este in vigoare pana la ora 22.00.