Traficul rutier a fost inchis in zona Podului Izvor din Capitala, unde este o gaura in carosabil, din cauza prabusirii canalului colector, Apa Nova estimand ca lucrarile, care se fac la o adancime de peste patru metri, ar putea fi terminate la sfarsitul saptamanii, scrie Mediafax. Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau, a precizat ca circulatia a fost inschisa, miercuri dimineata, pe Splaiul Independentei, in zona Podului Izvor, pe sensul de mers dinspre Natiunile Unite spre Eroilor.

Groapa in asfalt la Podul IzvorFoto: Hotnews

Circulatia a fost inchisa dupa ce portiunea din carosabil surpata marti pe Splaiul Independentei, in dreptul Podului Izvor, pe sensul spre Eroilor, s-a extins de la o banda la trei benzi.

Circulatia in zona Podului Izvor a fost deviata pe Splaiul Independentei - Gutenberg - strada Silfidelor - Bulevardul Regina Elisabeta si Splaiul Independentei - strada Elie Radu - Bulevardul Regina Elisabeta.

Reprezentantii Apa Nova au aratat ca decizia de intrerupere a circulatiei in dreptul Podului Izvor, unde s-a prabusit canalul colector de sub carosabil, a fost luata pentru a putea fi facute lucrarile de remediere a avariei.

"Apa Nova Bucuresti a solicitat si a primit sprijinul Politiei Rutiere pentru intreruperea circulatiei in zona

avariata, pentru a preintampina eventuale incidente si pentru a putea interveni in conditii optime, fara a pune in pericol viata cetatenilor. Mentionam ca adancimea lucrarii de interventie este de peste patru metri", se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Reprezentantii companiei Apa Nova estimeaza ca lucrarile s-ar putea finaliza la sfarsitul saptamanii, "daca nu intervin alti factori necunoscuti inca". In timpul lucrarilor de remediere a avariei de la Podul Izvor, consumatorii din zona nu vor fi afectati, acestia putand obtine informatii suplimentare la numarul unic de urgenta 021/207.77.77.

Carosabilul pe Splaiul Independentei, in zona Podului Izvor, s-a surpat, marti dupa-amiaza, pe o portiune de latimea unei benzi de circulatie, din cauza prabusirii canalului colector. In urma surparii drumului, nu au fost inregistrate accidente, insa doua benzi au fost blocate in zona Podului Izvor, masinile putand circula, pana miercuri dimineata, pe sensul spre Eroilor, pe o singura banda.