Soferii de tiruri care ajung la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse sunt nevoiti sa astepte ore in sir pana trec frontiera spre Bulgaria, deoarece coada se intinde pe o lungime de peste zece kilometri si ocupa prima banda a sensului de mers Bucuresti-Giurgiu pana in dreptul localitatii Fratesti, informeaza Agerpres.

'Inca de aseara stau aici, soferii sunt tot mai nervosi, claxoneaza, injura si nu mai au rabdare', a declarat marti pentru AGERPRES, un sofer de tir din Prahova.

Si locuitorii satului Remus, care este despartit de DN 5, se plang ca nu se pot odihni noaptea din cauza coloanei de tiruri care a stationat in fata caselor lor pe tot parcursul noptii de luni spre marti si continua si astazi.

'Sunt cinci echipaje de politie rutiera care fluidizeaza traficul in municipiul Giurgiu si pe DN 5, coada de tiruri am inteles ca s-ar fi format pentru ca aseara partea bulgara a avut unele probleme cu cantarul care masoara greutatea tirurilor ce intra in tara, dar situatia mai poate fi intalnita si in urmatoarea perioada deoarece se lucreaza la reabilitarea Podului Prietenia in partea romana si lucrarile sunt de durata', a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Politiei Giurgiu, Cristian Suta.

'Din cate ne-au comunicat bulgarii, acestia au avut probleme, unele defectiuni la sistemul tehnic si de aceea este coada de tiruri, dar acum s-a rezolvat situatia si autoritatile lucreaza pentru fluidizarea circulatiei', a declarat marti si purtatoarea de cuvant a ITPF Giurgiu, Alexandra Popescu.

Potrivit autoritatilor, lucrarile de reabilitare la Podul Prieteniei vor dura aproape tot parcursul acestui an.