Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se intoarce, marti, de urgenta in tara, in urma informatiilor aparute in presa despre romanul rapit in Burkina Faso, au precizat pentru Mediafax surse diplomatice.

Bogdan AurescuFoto: Hotnews

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu era plecat la reuniunea Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei care se desfasoara la Bruxelles.

Acesta va reveni, marti, urgent in tara, in urma informatiilor noi aparute in presa privind romanul rapit in Burkina Faso in luna aprilie, potrivit surselor diplomatice.

Ministerul Afacerilor Externe afirma, marti dimineata, ca celula de criza de la Bucuresti "analizeaza stirea de presa cu privire la mesajul audio privind-ul pe cetateanul roman". "Autoritatile romane competente, reprezentate in Celula de criza interinstitutionala convocata de MAE dupa rapire verifica in regim de urgenta veridicitatea informatiilor prezentate in stirea de presa, inclusiv a mesajului audio", informeaza un comunciat MAE.

Gruparea jihadista salafista din Sahel Al-Mourabitoune afirma intr-o inregistrare audio difuzata de agentia mauritana Al-Akhbar ca-l detine pe romanul rapit in Burkina Faso in aprilie si "indeamna Guvernul roman sa acorde atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului", relateaza VOA.

Mesajul audio este prezentat in numele lui Adnan Abou Walid Sahraoui, care se prezinta drept liderul gruparii, rivalul algerianului Mokhtar Belmokhtar.