Sapte romani si-au continuat calatoria in siguranta cu autocarul, dupa ce pirotehnistii din Ungaria au indepartat un pachet suspect descoperit in autovehicul, a informat MAE la solicitarea Mediafax.

"Ambasada Romaniei la Budapesta a intreprins demersurile legale pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la incident si la identitatea pasagerilor aflati la bordul autocarului.

Conform informatiilor obtinute de la politia ungara, la data de 16.05.2015, in autocarul cu numere de inmatriculare bulgare, care circula pe ruta Praga - Varna via Romania a fost gasit un colet suspect", se arata in raspunsul MAE.

La bordul autovehiculului se aflau sapte pasageri de cetatenie romana. Potrivit MAE, pachetul suspect a fost indepartat de catre pirotehnisti intr-o parcare situata pe centura Budapestei - M0, iar pasagerii si-au continuat calatoria, in conditii de siguranta, cu acelasi autocar.

O bomba a fost descoperita intr-un autocar ce efectua o cursa de la Praga spre Varna.Autocarul este al unei firme din Romania, iar la bord erau inclusiv romani. Anchetatorii nu exclud posibilitatea unui complot terorist islamist