Procurorii Parchetului General si ofiteri de politie efectueaza luni dimineata 9 perchezitii pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov la reprezentanti ai unor societati comerciale cu implicare in "activitati de tip media", suspectati de evaziune fiscala si rambursare ilegala de TVA. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii efectueaza cercetari intr-un dosar penal avand ca obiect evaziune fiscala si rambursare ilegala de TVA, cauza in care documentarea faptelor a vizat derularea de cercetari in baza informatiilor furnizate de Directia Generala Antifrauda Fiscala, anunta Agerpres.

UPDATE: Acest dosar este disjuns din dosarul Mediafax, potrivit Digi 24. Persoanele implicate ar avea legatura cu primul dosar. Astfel, acestea, dupa ce prima retea a fost destructurata, ar fi continuat aceleasi activitati ilegale.

In circuitul infractional sunt angrenate 35 de societati comerciale romanesti, cu implicare in "activitati de tip media", prin care s-au stabilit, de catre reprezentantii acestora, impozite, taxe si contributii, avand drept rezultat obtinerea fara drept a unor sume sau restituiri de la bugetul general consolidat al statului.

Activitatile cu caracter infractional s-au derulat in perioada aprilie 2012 - martie 2014, existand indicii de savarsire a faptelor de catre mai multe societati comerciale cu obiect de activitate similar. Prejudiciul in acest caz este estimat la 12.300.000 de lei.

In cadrul anchetei, procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii. La actiune participa efective din cadrul unitatilor centrale si teritoriale ale Inspectoratului General al Politiei Romane, cu suportul de specialitate al Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din IGPR, cu sprijinul unor echipe de interventie din cadrul SIIAS si a doi specialisti criminalisti.