Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Roma, ca Romania acorda o atentie speciala relatiei cu Sfantul Scaun si apreciaza in mod deosebit viziunea Sanctitatii Sale, Papa Francisc, despre nevoia de a crea mai multa solidaritate, mai mult dialog in societate, precum si despre urgenta combaterii plagilor care afecteaza lumea contemporana, noteaza Agerpres.

Klaus Iohannis, primit de Papa FranciscFoto: Administratia Prezidentiala

Seful statutul a vizitat Colegiu Pontifical Pio Romeno si a participat la o scurta slujba religioasa oficiata in capela colegiului.

"Romania are prin istoria si cultura sa istoria unei relatii speciale cu Sfantul Scaun, pe care a exprimat in numeroase randuri prin dialogul ecumenic si prin rolul pe care il recunoaste bisericilor in societate. Dorinta noastra e sa dezvoltam si sa aprofundam colaborarea excelenta existenta in prezent in planul relatiilor bilaterale", a mai spus Iohannis, in discursul sustinut cu aceasta ocazie.

El a apreciat activitatea Colegiului, aratand ca acesta a fost si este "un loc de iradiere a spiritualitatii si culturii" si a amintit in acest context ierarhi precum Iuliu Hossu, care au cunoscut "prigoana si martiriul" din timpul regimului comunist.

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit vineri, la Vatican, de Papa Francisc, seful statului fiind insotit de sotia sa, Carmen Iohannis, si de delegatia prezidentiala. Un comunicat remis presei ulterior de catre Administratia Prezidentiala precizeaza ca Papa Francisc a acceptat invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a vizita Romania, data urmand a fi convenita ulterior.