RATB infiinteaza o linie speciala de autobuze pentru Noaptea Muzeelor

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 14 mai 2015, 16:21 Actualitate | Esenţial

Autobuz
Foto: Ager Press
RATB infiinteaza o linie speciala, pentru Noaptea Muzeelor, autobuzele urmand sa aiba statii la muzee si sa plece pe trasee de la Palatul Parlamentului si Piata Unirii, la intervale de o ora si jumatate, anunta Mediafax.

Potrivit Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), autobuzele de pe linia speciala, infiintata cu ocazia desfasurarii evenimentului cultural "Noaptea Europeana a Muzeelor", vor circula pe traseul: Palatul Parlamentului (Muzeul National de Arta Contemporana), Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Bd. B.P. Hasdeu, strada Vasile Parvan, Calea Plevnei, strada Mircea Vulcanescu (Muzeul Militar National), strada Baldovin Parcalabul, Bd. Garii de Nord, Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, Bd. Dacia (Muzeul Literaturii), Piata Romana, Calea Dorobantilor (Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi), Bd. Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff (Muzeul National de Geologie), Piata Victoriei, Calea Victoriei (Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Municipiului si Muzeul National de Istorie), Splaiul Independentei, Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Calea Serban Voda, Piata Eroii Revolutiei (Muzeul Bellu), cu intoarcere pe Soseaua Viilor, strada Dr. Istrate, Parcul Carol (Muzeul Tehnic National), strada 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Bd. Libertatii, Calea 13 Septembrie.

Autobuzele vor avea statii la Muzeul National de Arta Contemporana - Calea 13 Septembrie, Muzeul Militar - strada Mircea Vulcanescu, Muzeul Literaturii - Bd. Dacia, statia "Piata Romana" (aferenta liniilor 79 si 86), statia "Piata Dorobantilor" (aferenta liniilor 131, 301, 330, 331, 335) - Calea Dorobantilor, Soseaua Kiseleff - inainte de intrarea in Piata Victoriei, in statia aferenta liniei turistice, Muzeul National George Enescu - Calea Victoriei, inainte de intersectia cu strada Gh. Manu, Muzeul National de Arta al Romaniei - in Piata Revolutiei (statia aferenta liniei turistice), Muzeul Municipiului Bucuresti - Calea Victoriei, dupa intersectiile cu Bd. Regina Elisabeta.

De asemenea, pe linia speciala, autobuzele vor avea statii la Muzeul National de Istorie (statia aferenta liniei turistice) - strada Lipscani, statia "Piata Unirii 1" (aferenta liniilor 104, 116, 117, 123, 124, 312, 313, 783), Piata Eroii Revolutiei, in dreptul Cimitirului Serban Voda, Muzeul Tehnic National - strada 11 Iunie, in statia "Parcul Carol I" (aferenta liniei 232).

Autobuzele vor pleca pe trasee de la Palatul Parlamentului, la orele 21.00, 22.30, 24.00, 1.30, 3.00, 4.30, si de la Piata Unirii, la orele 22.00, 23.30, 1.00, 2.30 si 4.00.

Si autobuzele de pe 16 linii de noapte (102, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 114, 115, 116, 117, 119 si 121), ale caror trasee sunt in zona muzeelor deschise cu ocazia evenimentului, vor circula in noaptea de sambata spre duminica, la intervale de 50 de minute.

Noaptea Muzeelor are loc in fiecare an sambata, in jurul datei de 18 mai - Ziua Internationala a Muzeelor, sarbatoare instituita de International Council of Museums (ICOM). In aceasta zi, numeroase muzee, in parteneriat cu alte institutii de cultura, isi deschid liber portile, simultan, pana tarziu in noapte.

Ajuns in 2015 la a 11-a editie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare si longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sarbatorit la nivel european. Initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, manifestarea atrage anual in Romania sute de mii de participanti.

Anul trecut, in Romania, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de institutii muzeale si organizatii de cultura si educatie din aproximativ 50 de localitati.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1709 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă