Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi este clasata in primele 250 de universitati din lume pentru studiile de Limbi moderne. Astfel, conform QS Rankings, unul dintre cele mai reputate clasamente internationale, studiile in limbi straine la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" ocupa in anul 2015 un loc in intervalul 200 - 250 la nivel mondial.

Admitere Universitatea Alexandru Ioan CuzaFoto: www.uaic.ro

Limbile moderne sunt una dintre cele mai importante abilitati pe care angajatorii le asteapta de la absolventii de facultate. Conform unui studiu realizat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi in randul a 40 de companii, cunoasterea unei limbi straine este la fel de importanta ca abilitatile de comunicare in limba materna, fiind plasata pe locul al doilea in topul competentelor-cheie ale absolventilor, dupa competentele digitale. O analiza mai detaliata a asteptarilor angajatorilor arata faptul ca limba engleza este aproape obligatorie la angajare, indiferent de domeniul de munca (de la IT pana la sectorul bancar sau comert), dar ca au un avantaj important absolventii de facultate care pot comunica bine in franceza, germana, spaniola si rusa.

Cercetarea a mai relevat faptul ca, pentru a fi apreciati la locul de munca, absolventii au nevoie in plus de spirit de initiativa, gandire critica, creativitate, abilitati de comunicare si de lucru in echipa.

La studiul mentionat au participat reprezentanti a 40 de companii din zona de dezvoltare Nord-Est, aflati pe pozitii de top management. Cercetarea face parte dintr-o initiativa mai larga privind colaborarea universitatii cu mediul de afaceri, ce vizeaza atat initierea unor proiecte comune, pentru cresterea nivelului de angajabilitate al absolventilor, precum si flexibilizarea curriculei de studii pentru a include aceste competente-cheie pentru piata muncii.

De altfel, cele mai importante doua abilitati identificate de mediul de afaceri sunt dezvoltate prin cursuri dedicate competentelor digitale si limbilor straine. De mai bine de zece ani,studentii de la cele 83 de specializari din toate cele 15 facultati studiaza cel putin o limba straina de circulatie internationala si notiuni de informatica. Mai mult, pentru a oferi un atu considerabil studentilor in cautarea unui loc de munca in anumite domenii, universitatea le ofera studentilor cursuri gratuite de chineza, norvegiana, polona si neogreaca, cu grupe de incepatori in fiecare semestru.

Pe langa pregatirea de exceptie in domeniul limbilor moderne, studentii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" de la toate facultatile beneficiaza de servicii de consiliere in cariera, o oferta larga de stagii de practica in companii si burse de studiu in strainatate. Candidatii interesati sa devina studenti la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" pot participa la concursul de admitere din perioada 13-18 iulie 2015 sau se pot inscrie online pe www.admitere.uaic.ro.