Un cetatean turc, sofer al unui TIR care transporta ata catre o firma din Germania, a fost retinut pentru trafic de migranti si dare de mita, dupa ce a incercat sa treaca fraudulos granita cu 37 de migranti, intre care sapte copii, el incercand sa ofere mita politistilor de frontiera de la Giurgiu, anunta Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera Giurgiu, luni, politistii de frontiera, impreuna cu lucratori de la Directia Generala Anticoruptie si un procuror, au prins in flagrant un cetatean turc, in varsta de 53 de ani, care a incercat sa ofere 1.500 de euro echipei de control de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pentru a-l lasa sa introduca ilegal in tara 37 de migranti.

Astfel, cetateanul turc, sofer al unui camion care transporta sase tone de ata din Turcia pentru o firma din Germania, a oferit unui politist de frontiera banii pentru ca, in schimb, acesta sa realizeze formalitatile de frontiera fara a deschide compartimentul de marfa al TIR-ului.

Politistul a facut un denunta la Directia Generala Anticoruptie, iar cetateanul turc a fost prins in timp ce promitea politistilor banii pentru ca acestia sa-l lase sa treaca TIR-ul prin vama fara a fi controlat.

In momentul in care au deschis compartimentul de marfa al autotrenului, autoritatile romane au gasit, printre marfa, 37 de persoane - sapte copii, sase femei si 24 de barbati -, cetateni sirieni, irakieni si un cetatean turc.

Soferul turc a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de marti sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Cei 37 de migranti au fost predati Politiei de Frontiera din Bulgaria pentru continuaarea cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.