Procurorii fac, marti, perchezitii la Opera Nationala din Bucuresti, intr-un dosar in care ar fi vizat si directorul general Razvan Ioan Dinca, in legatura cu achizitii facute de institutie, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Razvan Ioan DincaFoto: onb.operanb.ro

Sursele citate au precizat ca anchetatorii ridica documente din birouri de la Opera Nationala, referitoare la unele achizitii facute de institutie. In ancheta ar fi vizat si directorul Operei, Razvan Ioan Dinca, care ar urma sa dea declaratii in aceasta cauza, au precizat sursele citate.

UPDATE Ora 12:12 Opera Nationala Bucuresti a transmis un comunicat de presa in care precizeaza ca Politia sectorului 1 a efectuat, marti dimineata, o perchezitie la sediul institutiei ca urmare a solicitarii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1. ONB noteaza ca, pana la ora transmiterii informarii de presa, niciun angajat al institutiei nu a fost retinut sau chemat pentru alte audieri.

  • Comunicatul integral transmis de ONB

"Avand in vedere informatiile pe surse aparute in aceasta dimineata in mass-media, Opera Nationala Bucuresti precizeaza urmatoarele:

  • Astazi, 12 mai 2015, Politia sectorului 1 Bucuresti a efectuat o perchezitie la sediul institutiei noastre ca urmare a solicitarii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului  1
  • In urma perchezitiei efectuate, la momentul transmiterii acestei informari de presa, niciun angajat al Operei Nationale Bucuresti nu a fost retinut si nici chemat la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru alte audieri

Ne exprimam speranta ca veti prezenta aceasta situatie in spiritul adevarului si al respectului fata de valorile profesiei de jurnalist."

Razvan Dinca este directorul Operei Nationale Bucuresti din decembrie 2012, cand a castigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii.

In august 2006, el a fost numit director general al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, iar in 2007 a devenit director si manager de proiect al Festivalului International de Artele Spectacolului Muzical "Viata e Frumoasa!".

A regizat mai multe spectacole de teatru in tara si in Bucuresti. In perioada 2010-2012, Dinca a fost consilier al presedintelui-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune.