Premierul Victor Ponta a declarat marti, la Summitul Regional de Securitate Cibernetica, ca in acest domeniu este importanta colaborarea regionala, dar si implicarea sectorului privat in asigurarea securitatii cibernetice, informeaza Agerpres.

"As vrea sa fac referire la importanta colaborarii regionale. (...) Cand vorbim de securitate cibernetica nu poti sa fii singur, pentru ca nu ai succes singur. Atat cat putem sa colaboram, atat cat putem sa punem la un loc tehnologii, resurse umane, resurse financiare, cu atat mai mare va fi succesul", a afirmat Ponta.

Prim-ministrul a mentionat si "importanta implicarii sectorului privat" in "efortul sisific" de asigurare a securitatii cibernetice.

"Guvernul poate furniza cadrul, institutii puternice, poate furniza stimulente, dar, intr-un final, cea mai creativa parte a industriei este cu siguranta in sectorul privat. As dori sa spun tuturor reprezentantilor sectorului privat cat de incantati suntem sa lucram alaturi de dvs, cat de angajati suntem sa va lasam sa dezvoltati afacerile dvs (...) si sa impartasim aceleasi scopuri - de a avea o societate sigura si democratica, un mediu sigur si democratic pentru ceea ce nu mai este industria viitorului, ci industria zilei de astazi", a sustinut Ponta.

Summitul Regional de Securitate Cibernetica este organizat de Ministerul pentru Societatea Informationala, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti si are loc la Palatul Parlamentului.