Premierul Victor Ponta a acceptat o afirmat luni seara ca la urmatoarea vizita pe care o va efectua in strainatate va "pune mana pe telefon" personal pentru a-l anunta pe presedintele Klaus Iohannis, dupa ce seful statului l-a acuzat recent ca a mers intr-un turneu in tarile arabe "pe cont propriu".

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a sustinut, la Digi 24, ca vizita era "negociata de peste un an de zile" si a tinut sa sublinieze ca a cerut "de la SRI din timp toate datele despre spatiul respectiv", dar a admis "o lipsa de comunicare si cu siguranta putem sa discutam mult mai bine pe aceasta zona".

Ponta a respins insa ideea ca "presedintele face toate politica externa" iar "guvernul nu are voie sa iasa din tara", argumentand ca toate vizitele externe pe care le-a facut au avut ca scop dezvoltarea relatiilor economice ale Romaniei.

"Ii spun eu direct presedintelui, nu mai lasam pe intermediari" data viitoare, "trebuia sa pun eu mana pe telefon", a declarat Victor Ponta, care a lasat sa se inteleaga ca ar fi existat schimburi de opinii la nivelul echipelor celor doua Palate, Victoria si Cotroceni: "De acum incolo nu e nici o problema sa pun mana pe telefon si sa comunic direct, nu doar prin partea de echipe".

Presedintele Klaus Iohannis a criticat, vinerea trecuta, modul in care "a inteles domnul Ponta ca se face politica externa": "Primul ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine in prealabil despre vizita in statele arabe. M-a informat la intoarcere ca a avut discutii foarte bune. Este o metoda inedita de a face politica externa, fiecare de capul lui", a afirmat seful statului, raspunzand intrebarii unu jurnalist pe aceasta tema.

"Nu solicit lucruri extraordinare si nici complicate. O discutie inainte cu siguranta va ajuta", a adaugat presedintele.