Pe parcursul zilei de luni instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari temporar accentuate, averse, insotite de descarcari electrice si de rafale ale vantului, local in zonele montane si submontane, in centru si sud-vest si izolat in restul teritoriului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

  • In tara

Luni, pe spatii restranse, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar astfel de fenomene vor mai fi posibile doar cu totul izolat. Temperatura aerului, in scadere fata de intervalul precedent cu precadere in jumatatea vestica a tarii, va avea valori maxime cuprinse intre 14 si 23 de grade si minime intre 4 si 14 grade.

  • In Bucuresti

Luni, cerul va fi variabil, cu innorari pe parcursul zilei, cand vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 20...21 de grade, iar cea minima de 9...11 grade.

  • In tara

Marti, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza, cand izolat, indeosebi in est si la munte, vor fi ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane. Temperaturile maxime, mai ridicate decat in ziua precedenta, vor fi cuprinse intre 18 si 25 de grade, iar cele minime se vor situa intre 3 si 13 grade.