Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca noul proiect de Lege a Educatiei va fi lansat in dezbatere publica in iunie, printre principalele puncte ale actului normativ aflandu-se si admiterea la liceu, transmite Agerpres.

Sorin CampeanuFoto: Agerpres

Ministrul a mai spus ca exista discutii legate de existenta unui act normativ unic pentru toate nivelurile de invatamant sau mai multe legi. "Aici sunt discutii, variantele fiind o lege a educatiei pentru preuniversitar, o lege a invatamantului superior si, separat, un statut al personalului didactic sau unitar o lege pentru intreg sistemul de invatamant, care sa includa si pre-universitarul si universitarul si statul personalului didactic. Este un element principal care va fi aflat in dezbatere publica", a precizat Campeanu.

De asemenea, el a sustinut ca admiterea la liceu va fi un alt punct de dezbatere.

"Modul exact in care se va face admiterea in licee va fi un alt punct important aflat in dezbatere. Va fi o sarcina deloc usoara, dar extrem de importanta, de a centraliza intr-o maniera sistemica toate observatiile venite din partea societatii pentru ca reglementari sustenabile si stabile in timp nu pot fi adoptate decat printr-un larg consens", a mai spus ministrul Educatiei.