O pictura murala de mari dimensiuni din centrul Bucurestiului urmeaza sa fie refacuta la inceputul saptamanii viitoare, la cererea Bisericii Ortodoxe Romane, scrie Vlad Petreanu pe blogul personal. Pictura, semnata de cativa artisti contemporani (Obie Platon, Irlo and Kero), se intituleaza "Sf. Gheorghe si Dragonul Jucaus" si este o reinterpretare moderna a scenei in care, potrivit legendelor medievale, Sfantul Gheorghe ar fi omorat un balaur. Este vorba despre un graffiti realizat in Piata Sfantul Gheorghe (Str. Baniei 5) in cadrul unui proiect de arta urbana, cu acordul proprietarului cladirii.

Pictura murala Sf. Gheorghe si Dragonul JucausFoto: USER UPLOADED

Lucrarea a fost gandita de reprezentantii unui ONG care vor sa dea culoare unor zone in care sunt cladiri degradate. Acum, in urma presiunilor facute din considerente religioase, pictura va fi modificata, spune Iustin Moldovan, unul dintre coordonatorii lucrarii, citat de Europa Fm.

Consiliul Parohial al bisericii Sf. Gheorghe, situata in vecinatate, a cerut stergerea picturii, spunand ca atat preotii, cat si enoriasii s-au declarat jigniti de forma si semnificatia picturii. Ei au cerut proprietarului cladirii - un olandez - sa o stearga sau sa o modifice. "Mesajul este satanic si nu e normal sa vedem diavolul pe pereti", au motivat acestia.

Pictura va fi modificata pe 11 mai, daca vremea le va permite acest lucru artistilor, dupa ce a rezistat in forma actuala pe calcanul cladirii din Str. Baniei 5 mai putin de 3 saptamani.