Cateva zeci de studenti de la Universitatea "Babes - Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca au organizat joi o actiune de protest, ocupand un amfiteatru din Facultatea de Psihologie, pentru a-si arata dezaprobarea fata de subfinantarea educatiei, relateaza Agerpres.

Protest al studentilor din ClujFoto: Mediafax

Cei aproximativ 50 de membri ai Organizatiei de Studenti din cadrul UBB (OSUBB) au intrat joi seara, in jurul orei 18.00, in amfiteatrul "Nicolae Margineanu", unde au instalat bannere cu mesaje precum "Occupy. Universitatile sunt ale studentilor. Am ocupat amfiteatrul", "Amfiteatru ocupat. Zona libera de dezbatere", "Sustin 25%", "Nu promisiuni si conspiratii".

Studentii au spus ca nu si-au stabilit un termen limita pentru aceasta actiune, astfel ca multi dintre ei au venit pregatiti cu paturi, mancare si apa.

"Consideram ca invatamantul din Romania a ajuns la o cumpana in care noi, ca studenti, trebuie sa preluam fraiele situatiei, sa ne spunem parerile. Consideram ca trebuie sa contam mai mult in sistemul educational, de la alegerea rectorului, pana la procesele decizionale care au loc in universitati. Ne dorim ca finantarea sa fie mai buna pentru educatie, ca educatia sa fie o prioritate pentru Romania si sa existe un sistem educational mai bun", a declarat presedintele OSUBB, Oana Onicas.

Aceasta a precizat ca studentii vor ramane pentru inceput peste noapte, urmand sa vada ce reactii vor avea autoritatile la revendicarile lor.

Potrivit purtatorului de cuvant al UBB, Paul Farcas, actiunea studentilor a primit permisiunea conducerii Facultatii de Psihologie.

"Grupul de studenti va ramane pana dimineata in amfiteatru, conditia fiind sa nu fie inregistrate distrugeri", a spus Farcas.

Actiunea studentilor din UBB se inscrie in planul de manifestari stabilite la nivel national de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.