Politistii din Valcea au recuperat 46 de biciclete, in valoare de aproximativ 23.000 de lei, sustrase de un barbat din scari de bloc si din curti, informeaza Politia Romana. Cel in cauza a fost retinut.

Politia a recuperat toate bicicletele furateFoto: Politia Romana

La data de 6 mai a.c., politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Valcea au depistat un barbat, de 34 de ani, din municipiul Ramnicu Valcea, banuit de furturi de biciclete.

Din cercetari a rezultat ca, in perioada septembrie 2014 - aprilie 2015, cel in cauza ar fi sustras, de pe raza municipiului Ramnicu Valcea, judetul Valcea, 46 de biciclete, care erau asigurate cu cablu antifurt de balustrada scarii de acces a blocurilor si din curti.

Prejudiciul cauzat, estimat la aproximativ 23.000 de lei, a fost recuperat in totalitate de politisti.

Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat magistratilor, in cursul zilei de joi, cu propunere de arestare preventiva.

Pentru a nu vi se fura bicicleta, Politia Romana va recomanda:

Nu va lasati bicicleta neasigurata si nesupravegheata. Furtul unei biciclete neasigurate se comite in timp foarte scurt.

- Folositi sisteme de asigurare a bicicletei cat mai solide, cu lacat antifurt si eventual, cu sistem de alarmare sonora.

- Pastrati actele de provenienta ale bicicletei. In cazul in care va va fi sustrasa, trebuie sa le prezentati la politie si va ajuta la recuperarea acesteia.

- Memorati insemne particulare ale bicicletei dumneavoastra (zgarieturi, lovituri, uzuri etc.). Va va ajuta sa o recunoasteti, cand va fi recuperata de politisti.

- Nu ezitati sa sesizati politia in cazul in care v-a fost sustrasa bicicleta