In Bucuresti a inceput sa se manifeste instabilitatea vremii prognozata de meteorologi, in Capitala aparand, joi dimineata, o furtuna cu fulgere si ploaie torentiala. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate meteorologica accentuata, valabila de miercuri seara de la ora 21:00 pana joi la ora 21:00 pentru intreaga tara.

ANM anunta ploi si intensificari ale vantuluiFoto: Hotnews

In intervalul amintit se vor produce ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii. Meteorologii informeaza ca vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, in noaptea de miercuri spre joi in special in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Oltenia si in cea mai mare parte a Moldovei, precum si in zonele montane, iar pe parcursul zilei de joi cu precadere in Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova si local in Oltenia.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30...40 l/mp.