VIDEO CNAS: In perioada urmatoare se vor desfasura controale in tara la furnizorii de servicii medicale

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2015, 21:39 Actualitate | Esenţial

In perioada urmatoare se vor desfasura controale la nivel national la furnizorii de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari, in baza unui ordin emis de presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Potrivit unui comunicat de presa al CNAS remis marti si citat de Agerpres, controalele vor avea loc in special in urma sesizarilor primite de la pacienti.

"Vom aplica sanctiuni tuturor acelor furnizori care refuza dreptul la servicii medicale unei persoane asigurate. Principala noastra preocupare in acest moment este ca pacientii sa beneficieze de servicii atunci cand au nevoie de ele", a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, prin intermediul unui comunicatului de presa.

In urma sesizarilor primite la CNAS, a fost declansata o operatiune de control operativ a echipelor Directiei Generale de Monitorizare, Control si Antifrauda, pentru verificarea conditiilor de utilizare a cardului de sanatate si a respectarii dispozitiilor legale referitoare la modul de acordare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, arata sursa citata.

"Controalele au fost efectuate la medici de familie si medici specialisti. In urma acestor controale s-a constatat ca la doua dintre cabinetele medicale controlate asiguratii se aflau in sala de asteptare, iar cardurile acestora se aflau in cabinetul medicului. Un medic de familie avea afisat mesajul ca nu acorda consultatii medicale decat in baza cardului de sanatate. Cu toate acestea, echipele de control nu au constatat situatii in care pacientilor le-au fost refuzate servicii medicale pe motiv ca nu prezinta cardul de sanatate. De asemenea, s-a constatat prezenta unui numar de asigurati care solicitau activarea cardului de sanatate fara a avea nevoie de un serviciu medical. Recomandam asiguratilor ca activarea cardului sa fie solicitata cu ocazia acordarii unui serviciu medical", precizeaza CNAS.

Totodata, reprezentantii CNAS reamintesc ca asiguratii care nu au primit cardul de sanatate se vor prezenta la medic fara alte documente doveditoare. Furnizorul are obligatia de a verifica in sistem calitatea de asigurat a pacientului din cabinetul sau.

In cazul in care asiguratului nu ii este acordat serviciul medical pentru ca nu se prezinta cu cardul de sanatate, acesta trebuie sa sesizeze casa de asigurari in evidenta careia se afla sau sa sune la numarul de telefon inscriptionat pe cardul de sanatate.

Conform reglementarilor in vigoare, furnizorii de servicii medicale au obligatia de a le acorda servicii medicale si asiguratilor care nu au primit cardul.

Material sustinut de Banca Transilvania

Startup ce finanteaza afacerile mici, lansat de Banca Transilvania. Povestea BT Mic si ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica.

1116 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică