Comandamentul de forte intrunite NATO de la Napoli va fi dislocat pentru o luna in poligonul militar de la Cincu, informeaza Digi 24 care il citeaza pe amiralul Mark Ferguson, seful Comandamentului NATO de la Napoli, aflat in vizita oficiala in Romania. Desfasurarea de forte are loc in contextul unui amplu exercitiu la care vor participa 1.000 de militari din 21 de tari. "Va fi prima data cand un comandament de forte intrunite va fi dislocat in Romania", a declarat amiralul Ferguson.

Militari NATO intr-un exercitiu in RomaniaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Structura militara va fi si cea care va coordona activitarea celor doua centre NATO ce vor fi infiintate in Romania, potrivit Digi 24.

Seful Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli, Mark Ferguson, a declarat, citat de Agerpres, ca s-a discutat despre dislocarea, luna viitoare, a 1.000 de militari din comandamentul sau in poligonul de la Cincu.

"Va fi prima data cand un comandament de forte intrunite va fi dislocat in Romania. Aproximativ 1.000 de oameni din 21 de state vor participa la exercitiul care va reprezenta o masura de asigurare importanta pentru Alianta si, de asemenea, o parte a Planului de actiune al NATO. Aceasta dislocare va testa capabilitatea operationala completa a personalului meu, prin schimbarea comenzii si controlului intre Comandamentul de la Napoli si elementele ce vor fi dislocate la Cincu", a explicat amiralul Ferguson.

El a precizat ca, in perioada urmatoare, vor avea loc mai multe exercitii NATO.

"Aceste exercitii intrunite, desi vor avea loc independent, demonstreaza ca NATO se transforma si se adapteaza la noile provocari de securitate cu care se confrunta Alianta", a subliniat Ferguson.

Seful Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli a apreciat eforturile Romaniei in transformarea si adaptarea Aliantei. "Vizita mea vine intr-un moment foarte important pentru NATO. Astept restul discutiilor cu specialistii militari, pentru ca sunt foarte importante masurile si planurile pe care le vom stabili pentru dezvoltarea Aliantei", a mai spus amiralul Mark Ferguson.

Comandantul Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli efectueaza o vizita oficiala de doua zile in Romania, la invitatia sefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca.