Ancheta disciplinara dispusa de CJ Hunedoara in cazul arhitectului sef al judetului, Amalia Andrei, pentru ca aceasta ar fi pus in pericol proiectul de modernizare a drumului care face legatura intre localitatea Costesti si cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, a fost inchisa, fara sa fie dictate sanctiuni, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara, ancheta disciplinara declansata in luna martie de o comisie a institutiei in cazul arhitectului sef al judetului, Amalia Andrei, dupa ce s-a stabilit ca acesta a solicitat in cadrul proiectului de modernizare a drumului care face legatura intre localitatea Costesti si cetatea dacica Sarmizegetusa Regia un aviz care nu era necesar a fost inchisa, fara sa existe vreo sanctiune.

"In urma cercetarii disciplinare efectuate de o comisie din cadrul Consiliului Judetean Hunedoara, a reiesit ca demersul compartimentului arhitect-sef al judetului Hunedoara in cazul proiectului vizand modernizarea DJ 705A, Costesti-Sarmisegetuza Regia nu a avut nici un efect juridic asupra derularii proiectului", se arata in comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, s-a mai stabilit ca restul documentelor necesare derularii proiectului "au fost eliberate cu celeritate".

La jumatatea lunii martie, vicepresedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, declara, intr-o conferinta de presa, ca a dispus cercetarea disciplinara a arhitectului sef al judetului, Amalia Andrei, deoarece a intarziat licitatia pentru reabilitarea drumului de acces catre cetatea dacica Sarmizegetusa Regia.

Gligor afirma ca arhitectul sef a cerut un aviz care trebuia solicitat de Agentia pentru Protectia Mediului, nu de catre Consiliul Judetean Hunedoara.

Proiectul de modernizare a drumului spre cetatea dacica nu avea nevoie de aviz de mediu din partea Parcului Natural Cioclovina, pe teritoriul caruia se afla situl de la Sarmizegetusa Regia, preciza atunci vicepresedintele CJ Hunedoara, intrucat obtinerea documentelor era in sarcina unitatii care emite acordul de mediu, respectiv APM Hunedoara.

Modernizarea a 18 kilometri din drumul judetean Costesti - Gradistea de Munte, care duce de la Costesti la cetatea Sarmizegetusa Regia, costa aproximativ sapte milioane de euro, banii fiind asigurati in baza unei finantari europene nerambursabile din exercitiul financiar 2007-2013.

Proiectul a fost aprobat la finantare anul trecut si mai poate beneficia de finantarea nerambursabila de la UE doar pana in 31 decembrie, dupa care lucrarile vor trebui achitate din bugetul judetean.