Aproximativ 95.000 de pelerini s-au rugat, de vineri pana duminica, la mormantul parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop din judetul Hunedoara, numarul fiind unul record, anterior cei mai multi credinciosi inregistrati intr-un weekend fiind in martie, cand au fost peste 35.000 de persoane, scrie Mediafax.

Peste 95.000 de credinciosi din toata tara s-au rugat, de vineri si pana duminica, la mormantul parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop din judetul Hunedoara, pelerinii formand cozi de peste un kilometru pentru a ajunge in cimitir, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, sublocotenentul Lucian Stoichitoiu, aproximativ 30 de jandarmi au asigurat masurile de ordine si siguranta publica, la sfarsitul acestei saptamani, la Manastirea Prislop.

"Sfarsitul de saptamana a adus un numar impresionant de pelerini care au trecut pragul Manastirii Prislop, numarul acestora fiind de aproximativ 95.000. S-a inregistrat un numar record de pelerini, numai vineri au trecut pe la mormantul parintelui Arsenie Boca peste 45.000 de oameni", a declarat sublocotenentul Stoichitoiu.

Pana acum, cel mai mare numar de pelerini care au venit la Manastirea Prislop intr-un sfarsit de saptamana in care nu a fost hramul lacasului sau comemorarea parintelui Arsenie Boca a fost inregistrat in luna martie a acestui an, peste 35.000 de credinciosi.