Vremea va continua sa se incalzeasca in primele doua zile ale saptamanii viitoare, cu temperaturi maxime ce vor atinge, luni, valori de pana la 28 de grade, urmand ca marti sa se inregistreze izolat chiar si 30 de grade Celsius, potrivit prognozei transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Luni, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 grade in Maramures si 28 de grade in extremitatea de sud-vest, iar cele minime se vor situa intre 5 si 17 grade.

Cerul va fi temporar noros si, mai ales pe parcursul zilei, vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice, local in zonele montane si in regiunile nordice, pe arii restranse in centru si nord-est si izolat in restul teritoriului, iar noaptea ploile se vor semnala pe spatii mici, cu precadere la munte si in jumatatea de vest a tarii. Vantul va sufla slab si moderat.

Marti, procesul de incalzire va continua si vremea va deveni calda, chiar deosebit de calda in regiunile sud-vestice, unde se vor inregistra maxime termice de pana la 30 de grade, plecand de la 16 grade in delta si pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales in cursul zilei cand se vor semnala averse in general slabe cantitativ si descarcari electrice local in zonele montane, pe arii restranse in centru, nord si nord-est si izolat in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari la munte si in Dobrogea. Temperaturile minime se vor incadra intre 7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 18...19 grade in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 24...25 de grade, iar cea minima de 11...13 grade.