​Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii l-a ales joi pe Csaba Asztalos in functia de presedinte al institutiei, pentru un mandat de 5 ani. Acesta este al treilea mandat la sefia CNCD. Tot astazi, 30 aprilie, a fost aleasa in functia de vicepresedinte Claudia Popa, iar purtatorul de cuvant al Colegiului va fi Istvan Haller, anunta CNCD.

Csaba AsztalosFoto: Hotnews

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) anunta ca astazi, 30 aprilie 2015, in cadrul sedintei Colegiului director, a fost ales ca presedinte Csaba Ferenc Asztalos, cu unanimitate de voturi, pentru un mandat de 5 ani.

De asemenea, pentru un mandat de 2 ani si 6 luni, a fost aleasa in functia de vicepresedinte Claudia Popa, cu 6 din 9 voturi. In aceeasi sedinta, a fost ales purtator de cuvant al Colegiului director Istvan Haller, cu unanimitate de voturi.

Amintim ca Parlamentul a validat in urma cu o luna noua componenta a Colegiului Director CNCD. Colegiul este format in total din 9 membri cu rang de secretar de stat, iar pe 1 aprilie au fost validati sase membri, pe pozitiile pe care expirau mandatele. Noua componenta a Colegiului care conduce Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) este: Asztalos Csaba, Claudia Popa, Luminita Gheorghiu, Florin Manole, Cristian Jura si Ilie Dinca, la care se adauga Theodora Bertzi, Maria Lazar si Istvan Haller carora nu le-au expirat mandatele.

Csaba Asztalos a fost desemnat de grupurile parlamentare ale UDMR pentru un nou mandat in Colegiul director al CNCD. Este membru in Colegiul Director al CNCD de la inceperea activitatii acestei institutii, din 2002. In 2005 a fost ales prima data presedinte al CNCD, functie ocupata pana in 2009. In perioada ianuarie-aprilie 2010, a fost consilier al lui Marko Bela pe problematica prevenirii si combaterii discriminarii, pe cand liderul UDMR era vice prim-ministru. In aprilie 2010, Csaba Asztalos a fost ales pentru al doilea mandat in functia de presedinte al CNCD.

Este licentiat in stiinte juridice - in 1997 a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Oradea, in 2004 a urmat un program post-universitar in Advanced Security Studies in Germania la Centrul European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall", in 2003 a urmat cursul "Young Leaders Project on Current Social, Political, and Economic Issues" la Departamentul de Stat al SUA, in acelasi an a urmat "Studii despre Holocaust pentru politicienii romani" la Scoala Internationala pentru studierea Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim, in 2006 a absolvit Colegiul National de Aparare, precum si Academia Nationala de Informatii - Colegiul Superior de Siguranta Nationala.

Este doctor in drept al Universitatii din Bucuresti si are un master in analiza informatiilor la Facultatea de Sociologie a universitatii.

Descarca de aici CV-ul integral al lui Csaba Asztalos

Claudia Popa a fost propusa de PNL, este membru in Colegiul director al CNCD din martie 2010. In 2010-2012 a fost cercetator in cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, anterior a ocupat functia de director de programe si strategii de accesare fonduri europene la aceeasi institutie de invatamant superior, in 2007-2009 a fost presedinte cu rang de secretar de stat al Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse (ANES) din Ministerul Muncii, iar in 2000-2007 a fost consultant financiar al ING.

Este licentiata in stiinte juridice - in 1996 a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, a obtinut apoi specializare in pedagogie la Universitatea Oradea si a urmat un curs in Managementul Strategic al Afacerilor Interne la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Descarca de aici CV-ul integral al Claudiei-Sorina Popa

Citeste si: