Presedintele Klaus Iohannis a inceput, joi dimineata, la Palatul Cotroceni, intalnirea cu liderii confederatiilor sindicale din Romania, pe care i-a invitat pentru discutii privind problemele care preocupa societatea romaneasca. Seful statului a anuntat si pe Facebook intalnirea cu reprezentantii sindicatelor.

Klaus IohannisFoto: Captura Facebook

"Avem nevoie de un dialog social real in Romania. Ca mediator intre stat si societate, doresc sa asigur cadrul necesar in care vocile cat mai multor actori si institutii ale statului se fac auzite. Dupa consultarile cu partidele politice, astazi ma voi intalni cu liderii confederatiilor sindicale pentru a dezbate problemele care preocupa societatea romaneasca", a precizat Klaus Iohannis, intr-o postare pe Facebook.

Seful statului a transmis luni invitatia catre liderii sindicali din Romania de a se intalni la Palatul Cotroceni.

Astfel, la discutii au fost invitati Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, Ion Popescu, presedintele Confederatiei Sindicale Meridian, Leonard Barascu, presedintele Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia, Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa si Iacob Baciu, presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania.