Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" acuza Guvernul Ponta ca incearca, prin intermediul prefectilor din fiecare judet, sa duca o campanie de intimidare a lucratorilor din administratia publica ce intentioneaza sa participe la greva generala de joi, 30 aprilie, sau la actiunile de protest anuntate pentru luna mai. Sindicatul prezinta in acest sens o adresa a ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, si distribuita de prefectul judetului Tulcea, in care se atrage atentia ca, in cazul in care greva este declarata nelegala, pot fi solicitate despagubiri de la participantii la protest.

Intr-un comunicat remis redactiei, semnat de presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Iuliu Hossu, sindicatul "protesteaza fata de modul in care Guvernul Romaniei intelege democratia".

"Incercarile de intimidare prin notificarea personala a fiecarui salariat sau organizatie sindicala ca: "Spre deosebire de reglementarea anterioara, sub imperiul Legii nr. 62/2011 a dialogului social vor putea fi solicitate despagubiri, in cazul grevei nelegale, nu numai de la organizatorii grevei, dar si de la simplii participanti la aceasta" este o metoda de tip comunist", arata Confederatia in comunicat.

"Cartel Alfa" sustine ca "fostul sindicalist, actual ministru delegat pentru dialogul social Liviu Marian Pop, pare ca a primit educatia necesara de manipulare, si uzitand de functia si pozitia sa, incearca prin intermediul prefectilor din fiecare judet, sa duca o campanie de intimidare a membrilor de sindicat, a lucratorilor din administratia publica, care intentioneaza sa participe la greva din data de 30 aprilie 2015 cat si la programul de actiuni din luna mai a Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA)".

"Cartel Alfa" solicita totodata premierului Victor Ponta demiterea ministrului delegat pentru Dialog Social, "daca intr-adevar aceasta actiune nu reprezinta actiunea asumata de guvern".

"CNS "Cartel Alfa" ramane consecventa in sprijinirea luptei pentru apararea drepturilor lucratorilor si sustine fiecare demers democratic al lucratorilor, personal contractual sau functionar public, membrii de sindicat. CNS "Cartel Alfa" sustine revendicarile lucratorilor din administratie, care sunt elemente de promovare a principiilor muncii decente si ale dialogului social participativ", mai arata sindicatul in comunicat.