UPDATE Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca pe navaMaersk Tigris,retinuta de autoritatile iraniene in golful Persic, se afla patru cetateni romani.

"Pana in prezent, in urma contactarii agentiilor de crewing, s-a stabilit ca la bordul navei se afla 4 marinari romani. Armatorul navei a confirmat faptul ca intreg echipajul, inclusiv cetatenii romani, sunt in siguranta si urmeaza sa continue cursa, cel mai probabil, cu aceeasi nava, dupa solutionarea situatiei", se arata intr-un comunicat MAE.

Familiile marinarilor romani au fost contactate si sunt tinute la curent cu evolutia cazului si s-a organizat un comitet din partea armatorului care functioneaza 24h/24h si care tine in permanenta legatura cu echipajul, spune ministerul.

"Ministerul Afacerilor Externe mentine legatura permanent cu agentiile de crewing si continua monitorizarea cu prioritate a evolutiei cazului, atat in mod direct, cat si prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, care se afla in legatura cu autoritatile locale", mai informeaza sursa citata.

Intr-un comunicat de miercuri dimineata Ministerul Afacerilor Externe preciza ca se efectueaza verificari privind componenta echipajului navei Maersk Tigris, inclusiv prin intermediul companiei contractante a navei, fiind asteptate clarificari in regim de urgenta.

MAE precizeaza ca este vorba de o nava cargo daneza, sub pavilion al Insulelor Marshall. Ministerul anunta ca va reveni cu noi informatii pe masura ce acestea vor fi disponibile.