Presedintele Klaus Iohannis, a transmis miercuri un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Razboi, in care a subliniat ca "una dintre cele mai importante pagini din istoria Romaniei a fost scrisa de catre eroii celui de-Al Doilea Razboi Mondial".

Mesajul Presedintelui Romaniei cu prilejul Zilei Veteranilor de Razboi:

"Astazi, cu prilejul Zilei Veteranilor de Razboi, ii omagiem pe cei care au aparat neconditionat pamantul stramosesc al patriei, indiferent pe ce front au luptat. Acum, la ceas aniversar, se cuvine sa le aducem recunostinta noastra pentru tot ceea ce au facut in slujba poporului roman.

Incontestabil, una dintre cele mai importante pagini din istoria Romaniei a fost scrisa de catre eroii celui de-Al Doilea Razboi Mondial - veteranii nostri de astazi.

Ei sunt cei care s-au intors de pe front la casele lor, cu durerea in suflet a pierderii camaradului, cu adanci rani fizice si psihice, spre a fi dovada vie a jertfelor acestui neam greu incercat. Acesti bravi ostasi ne-au invatat ca dragostea de tara nu se masoara in cuvinte, ci in fapte.

Venerabili veterani, va multumim pentru sacrificiile pe care le-ati facut pentru tara. Ne-ati aratat ce inseamna cu adevarat patriotismul, onoarea, demnitatea si v-ati castigat un loc in paginile istoriei nationale. Romania va va purta vesnica recunostinta!

La multi ani, dragii nostri veterani!"