Premierul Victor Ponta va efectua, pe 28 aprilie 2015, o vizita de lucru la Strasbourg pentru o serie de intrevederi cu oficiali europeni. Potrivit unui comunicat al Guvernului, Victor Ponta se va intalni cu Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, Vicepresedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen si comisarii europeni Vera Jourova si Margrethe Vestager.

Primul-ministru va prezenta, in discutiile cu oficialii europeni, evolutiile in plan economic si masurile recente adoptate de Guvernul Romaniei in domeniul economic si social si va avea totodata un schimb de vederi pe teme de actualitate de pe agenda europeana, cu accent pe Planul de Investitii Juncker, Uniunea Economica si Monetara, Uniunea Energetica si situatia din vecinatatea estica, in perspectiva Summit-ului de la Riga din mai 2015.

O alta tema de discutie va viza prezentarea progreselor Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. De asemenea, vor fi abordate si aspecte privind ajutorul de stat in cadrul programului de asistenta al Comisiei Europene pentru Romania. La Strasbourg, primul-ministru va avea intrevederi si cu membri ai Parlamentului European.