Politistii fac marti 75 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Timis, Calarasi, Buzau, Teleorman, Bacau, Prahova si Ialomita. 58 de persoane sunt duse la audieri, intr-un dosar privind evaziune fiscala si spalare de bani, scrie un comunicat al Politiei Capitalei.

Anchetatorii spun ca suspectiii, prin intermediul unor societati fantoma, inregistrau operatiuni fictive in scopul deducerii ilicite de TVA.

Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 3 milioane de euro. Suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 10 milioane de euro, mai infromeaza sursa citata.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca in acest dosar ar fi vizat si Dan Alistar, patronul firmei de paza Alistar Security, astfel ca au fost facute perchezitii si la sediul societatii, dar si la locuinta patronului, care ar urma sa fie ridicat si dus la audieri.

De asemenea, politistii fac perchezitii si la locuintele mai multor angajati ai firmei de paza, pe numele carora fusesera infiintate firme "fantoma", dar si la agenti de paza care fusesera angajati pentru aceste societati.

Surse din randul anchetatorilor au afirmat pentru MEDIAFAX ca patronul firmei de paza ar fi folosit mai multe firme "fantoma" care ar fi prestat servicii fictive pentru Alistar Security, pe care societatea le-ar fi achitat doar in acte, astfel incat sa isi poata deduce TVA.

Actiunea beneficiaza de sprijinul Inspectoratelor de Politie ale judetelor Ilfov, Timis, Calarasi, Buzau, Teleorman si Bacau, precum si de suportul de specialitate al SRI.