Presedintele Klaus Iohannis afirma, intr-un mesaj transmis cu prilejul aniversarii a 5 ani de la semnarea Declaratiei de Parteneriat Strategic intre Romania si Republica Moldova, ca parcursul european reprezinta singura optiune viabila de securitate si prosperitate a Chisinaului.

"La 27 aprilie 2010, presedintii Romaniei si Republicii Moldova semnau Declaratia Comuna privind instituirea unui Parteneriat pentru integrarea europeana a Republicii Moldova. Constatam, azi, la exact cinci ani de la acel moment, ca Republica Moldova a inregistrat progrese importante in reformarea societatii si asumarea valorilor democratice, si pe aceasta baza, in apropierea de Uniunea Europeana", se arata in mesajul postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Iohannis subliniaza ca "Romania va continua sa fie un sustinator puternic al parcursului european al Republicii Moldova, al eforturilor sale de continuare si consolidare a procesului de reforme necesare materializarii acestui deziderat".

"Evolutiile geopolitice actuale ne intaresc credinta ca parcursul european reprezinta singura optiune viabila de securitate si prosperitate a Republicii Moldova, iar Romania va continua sa ramana alaturi pe acest drum", se mai arata in acest mesaj.