"Academia infractorilor romani", banda care a furat, in ultimii ani, bijuterii de 10 milioane de euro, s-a dovedit a fi mai profesionista din punct de vedere infractional decat gruparea sarba "Pantera roz", prin lipsa folosirii mijloacelor de comunicare, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

In urma analizarii modului de operare, procurorii romani au asemanat "Academia infractorilor romani" cu gruparea "Pantera roz".

Aceasta din urma ar fi dat peste 340 de spargeri, in ultimii 16 ani. Banda sarba este formata din aproximativ 200 de membri si a devenit celebra dupa ce a jefuit magazine celebre de bijuterii, din intreaga lume.

Potrivit presei internationale, membrii acestei grupari au spart, in urma cu opt ani, un magazin din Dubai, in mai putin de un minut, ei furand bijuteri de peste 11 milioane de euro.

Un alt furt celebru, atribuit aceastei bande este cel din 2013, de la Hotelul Carlton, din Cannes, ei plecand de acolo cu bijuterii in valoare totala de 103 milioane de euro.

In ceea ce priveste "Academia infractorilor", din grupare au facut parte peste 100 de hoti, iar praduirea unui magazin dura 60 de secunde, fiecare hot avand repartizat un rol exact in jaf. In acest context, oamenii legii au ajuns la concluzia ca s-a actionat dupa metoda celebrei grupari sarbe "Pantera roz".

Surse judiciare au explicat pentru Mediafax ca anchetarea gruparii "Academia infractorilor" a fost deosebit de dificila, metodele moderne de ancheta nefiind foarte folosite in acest caz, avand in vedere discretia actiunilor grupului.

Mai exact, explica sursele citate, in acest caz nu au putut fi interceptate telefoane pentru ca executantii nu aveau voie sa detina, sa foloseasca sau sa discute la telefon sau alte dispozitive ce puteau fi monitorizate prin mijloace tehnice moderne.